iPad opladen

Posted in: - feb 22, 2011 2 Comments

De iPad heeft een interne, oplaadbare batterij die je op twee manieren kunt opladen:

  • Via de computer, dankzij de meegeleverde usb-kabel. Let op dat je een usb-poort gebruikt die voldoende stroom levert (‘high powered’).
  • Via het stopcontact, dankzij de meegeleverde stroomadapter.

Bij de Amerikaanse versie van de iPad krijg je een Amerikaanse stekker meegeleverd. Het opzetstukje kun je vervangen door een Europees exemplaar, bijvoorbeeld van een oude iPhone- of iPod-lader. Je kunt ook een bestaande iPod-lader of -dock gebruiken, maar let wel even op de specificaties. De meegeleverde stroomadapter is 10 Watt; bij een gewone iPod-lader zal het opladen veel langer duren. Rechtsboven in het scherm zie je of de batterij wordt opgeladen: een bliksemflits geeft aan dat het laden in volle gang is, een stekker-symbool geeft aan dat de batterij vol is. De iPad toont naast het batterij-icoon ook het percentage batterijspanning (0-100%). De snelste manier om op te laden is via het stopcontact.

ipad opladen

Mocht je batterij erg leeg raken, dan verschijnt er een rode batterij in beeld. Je hebt dan nog ca. 10 minuten voordat je iPad ermee ophoudt. Het icoontje links geeft aan dat je aan het opladen bent, het icoontje rechts betekent dat het opladen niet lukt. Eventueel krijg je een melding ‘Charging is not supported with this accessory’. Als de batterij erg leeg is, kan het even duren voordat de iPad weer tot leven komt. Er verschijnt dan eerst een Apple-logo op het scherm.

ipad verhitHet kan ook voorkomen dat de iPad bij zonnig weer te heet wordt. Er verschijnt dan een melding in beeld dat de iPad eerst moet afkoelen, zoals hiernaast te zien is. Na een paar minuten kun je de iPad weer gebruiken.

Bron: ipadclub.nl

2 Reacties op “iPad opladen”

  1. Beantwoorden Marijke says:

    Aanvulling op het opladen via usb: wanneer je rechtsboven bij het batterijbalkje op je ipad de melding krijgt ‘opladen uit’ betekent dit dat je USB poort te weinig stroom levert.

  2. Beantwoorden Sjeltur says:

    @Marijke – dat klopt, MAAR in veel gevallen wordt de iPad wel (heel langzaam) opgeladen. En dan ook alleen maar als de screen gelocked is (scherm op zwart).
    Mijn iPad werd in dat geval voor 60% opgeladen gedurende de nacht.

Laat een reactie achter